ill titleKunst van Berkellanders op kalender
EIBERGEN - Werk van twaalf kunstenaars uit Berkelland prijkt op een kalender die het Eibergse bedrijf Drukkerij Heinen in samenwerking met de Berkellandse Kunstkring BArt voor 2008 heeft uitgebracht.

"Het bijzondere is dat nu eens niet één kunstenaar of kunststroming aandacht krijgt", zeggen Hanneke Somsen van Drukkerij Heinen en vormgever Hieke Meutstege. Zij konden kiezen uit het werk van vijftig kunstenaars, amateurs en semi - professioneel. "Wij wilden veel variatie. Zowel wat stijl als kleur betreft." Voor driekwart gaat het om weergaven van schilderijen. De rest bestaat uit foto's van beelden. Hierdoor, hopen de makers, spreekt de kalender veel mensen aan. Opleiding en niveau hebben bij de selectie niet de doorslag gegeven.

Dat kunstenaars teleurgesteld zijn over de uitkomst van de selectie, kunnen zij zich voorstellen. "Wellicht zijn zij een volgende keer aan de beurt", zegt Hanneke Somsen. De oplage is beperkt. Somsen: "Het is hierdoor een exclusieve kalender die we in de eerste plaats als relatiegeschenk gaan gebruiken." Een kleine aantal, ongeveer 150, is te koop.Als de kalender met Berkellandse kunst aanslaat, overweegt Drukkerij Heinen ook in andere plaatsen een vergelijkbaar product uit te brengen.

De drukkerij maakt normaal gesproken vooral functionele kalenders, waarin data de hoofdrol spelen. Kunstenaars met werk in de kalender zijn Janet Timmerije, Jan te Kulve, Ali Moolhuizen, Stephan de Jong, Marion Schmitz, Sonja Meijer, Jos Kleine Punte, Seine JG Schoemaker, Janny Fokkens-van Rossum, Daan de Leeuw, Harrie Stortelder en Marieke Altena.

Bron: De Stentor


Copyright © 2011 Jan te Kulve