Een willekeurige greep uit het fotoalbum..

P9040378.JPGP4130885.JPGPA090061 (Medium).JPGPA090044 (Medium).JPGP6300077.JPGDSC01342.jpgP8220055.JPGPC210401.JPGP1280288.JPGP8310369.JPG1.jpgP1200271.JPGPA090039 (Medium).JPGP4060192.JPGP8230065.JPGPA090055 (Medium).JPG12.jpgPB050160 (Medium).JPGDSC07754-1.jpgPB150189.JPGP4130891.JPGP2160023.JPG

Ga direct naar het fotoalbum.. 
Pentekening Knelis en Willem
Jan te Kulve heeft in december 2010 een originele pentekening ontvangen van mevrouw Kluivers-Meinen. Haar opa "Meester Meinen" heeft deze begin 1900 gemaakt bij een van de verhalen die hij geschreven heeft over de tweeling Knelis en Willem. Deze tekening heeft als leidraad gediend voor de bronzen beeldengroep die in 1987 op de markt van Winterwijk is onthuld. Een typisch achterhoeks gebruik wordt uitgebeeld, op nieuwjaarsmorgen gaat de tweeling de buurt in om de nieuwjaarswensen te brengen, in de knapzak werden de nieuwjaarsgaven verzameld. Op de markt staat de tweeling naar elkaars gaven te kijken, het hondje Mieken staat nieuwsgierig toe te kijken en hoopt op een klein hapje. Jan te Kulve is erg blij met deze pentekening, het heeft inmiddels een ereplekje gekregen.

Klik hier voor foto's

Lees meer..  Geplaatst op 16-01-2011
Onthulling maquette Haaksbergen
HAAKSBERGEN - Met trompetgeschal van twee Haaksberger muzikanten vanaf het bordes van het gemeentehuis, een vendelhulde van de schutterij op het vernieuwde marktplein en de onvermijdelijke borrel, is woensdag de maquette van het Haaksbergen anno 1832 onthuld.

De natuurstenen sokkel stond al een tijdje naakt in de schaduw van de Pancratiustoren, maar draagt nu de door Jan te Kulve met zorg in brons gegoten plattegrond van het dorp zoals dat er 178 jaar geleden uitzag. Het historische huzarenstukje van de Eibergse kunstenaar - een verlaat, maar uiterst toepasselijk cadeau van de inmiddels 43-jarige Historische Kring Haaksbergen - werd door kringvoorzitter Hendrik Scholten overgedragen aan de Haaksbergse gemeenschap. Locoburgemeester Marcel Diepenmaat nam het geschenk in ontvangst en was er als geboren en getogen Haaksbergenaar meteen mee in z’n nopjes.

,,In de schaduw van de kerktoren kunnen we nu letterlijk stilstaan bij de geschiedenis van Haaksbergen. Veel is nog zoals het toen was. Het dorp is mooi organisch gegroeid. Dit is een geweldige aanwinst’’, zei Diepenmaat.

Intussen heeft de Historische Kring al weer een nieuwe opdracht: een goede plek vinden voor de al even historische dorpspomp. Die krijgt waarschijnlijk een plaatsje nabij het Notarishoes, waarmee het nieuwe plein weer wordt verrijkt met een historisch element.

Klik hier voor foto's

Lees meer..  Geplaatst op 16-01-2011
Onthulling 'Je moet het vandaag doen'
GROENLO/WINTERSWIJK –Zaterdag 21 maart hebben Stichting De Lichtenvoorde (SDL) en de Stichting Zorgcombinatie Marga Klompé (SZMK) een aantal groepswoningen officieel in gebruik genomen. Stichting Zorgcombinatie Marga Klompé zet met de bouw van deze groepswoningen de eerste stap om vanuit een grootschalige zorgsetting kleine en overzichtelijker groepswoningen mogelijk te maken.

De opening van de groepswoningen De Rikker aan de Vredeseweg in Winterswijk ging gepaard met de onthulling van het bronzen kunstwerk “Je moet het vandaag doen”. Dit kunstwerk is opgedragen aan de heer de Boer. De heer de Boer was jaren lang betrokken bij de gezondheidszorg in de Oost-Achterhoek en heeft voor Zorgcombinatie Marga Klompé veel betekend. De onthulling van het kunstwerk, dat gemaakt is door de Eibergse kunstenaar Jan te Kulve, was live te volgen middels een satellietverbinding in de Oude Calixtuskerk in Groenlo. Het beeld heeft een hoogte van ruim 2,2 meter.

Klik hier voor foto's

Lees meer..  Geplaatst op 24-03-2009
Reportage bronsgieten
De website is verrijkt met een filmpje van het bronsgieten. In het filmpje is te zien hoe het gieten in zijn werk gaat. Klik hier om de beelden te bekijken..
Geplaatst op 15-09-2008
Plaquette eerste vlucht
Honderd jaar geleden begon de Nederlandse luchtvaart met een vlucht van 15 meter. Om dit te herdenken werd er op 28 juli 2008 in Soest een plaquette onthuld. Negen achterachterkleinkinderen van Willem Hendrik Schukking tillen gezamenlijk de blauwe vlag van de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart op. Onder de vlag staat een gedenksteen die herinnert aan de eerste vlucht in Nederland op 28 juli 1908 met een vliegtuigje dat zwaarder is dan lucht. Een cougar-helikopter van de luchtmacht vliegt over en blijft hangen vlakbij de plek waar de plaquette staat.

,,Grandioos'', zegt Jet van Oordt-Schukking (83) over de onthulling van de plaquette, die gemaakt is door de kunstenaar Jan te Kulve uit Eibergen.

Klik hier voor foto's

Lees meer..  Geplaatst op 28-07-2008
Expositie Kunstkring BArt in SKB
In het Streekziekenhuis Koningin Beatrix te Winterswijk (SKB) is in maart en april een grote overzichtstentoonstelling te zien van de Kunstkring BArt (Berkelland-Art). De kunstkring telt veertig kunstenaars, (semi)professionals en amateurs. Een belangrijk doel van deze kunstkring is om gezamenlijke activiteiten te ondernemen bijvoorbeeld in de vorm van groepsexposities en tijdens de zomer het grote evenement BArticamp in Neede.

Kunstkring bestaat uit beoefenaars van beeldende kunst : schilderen (verschillende technieken), beeldhouwen, bronsgieten, keramiek, lithografie, houtbewerking en fotografie. Er is dan ook tijdens deze grote expositie van maandag 3 maart t/m eind april een ruime variatie aan kunst te zien; er doen 25 kunstenaars mee. Jan te Kulve heeft een aantal kunstwerken op deze expositie staan.

De kunstwerken zijn te bezichtigen van 3 maart tot en met eind april tijdens de gangbare openingstijden van het ziekenhuis
Geplaatst op 09-03-2008
Kunstkalender
BERKELLAND - Jaarlijks worden de klanten en relaties van Helios verrast met een kalender. Aangezien het bedenken en ontwerpen van kalenders ook een kunst op zich is, was de link naar een kunstkalender gauw gemaakt. En dus zocht het bedrijf samenwerking met kunstkring Berkelland Art (BArt).

Normaliter wordt een kalender geproduceerd vanuit een bepaalde kunststijl of stroming. De door Hieke Meutstege ontworpen Helios/BArt kalender omvat twaalf compleet verschillende kunstwerken en technieken van twaalf verschillende BArt-kunstenaars

Klik hier voor foto's

Lees meer..  Geplaatst op 26-10-2007
Atelierroute Ruurlo succesvol
De Atelierroute 2007 in en om Ruurlo is weer achter de rug en dankzij het prachtige herfstweer in alle opzichten een succes geworden. De centrale presentatie in de bibliotheek bleek zeer laagdrempelig en uitnodigend. Opvallend en nieuw dit jaar was het grote aantal Duitsers uit de grensregio dat een rondgang maakte langs de diverse ateliers. De Oosterburen vonden deze vorm van kunst presenteren zeer bijzonder. Er vonden boeiende gesprekken plaats met zeer in kunst en werkwijze gelnteresseerde bezoekers. Ook het feit dat organisator Stichting Cultureel Platform Ruurlo, met name in het buitengebied gastkunstenaars had uitgenodigd, bleek aan te slaan.
Lees meer..  Geplaatst op 12-10-2007
Nieuwe website!
De nieuwe website van Jan te Kulve is online!

De oude website is na een periode van hard werken vervangen door deze compleet vernieuwde website.

Op de website is informatie te vinden over:
- Bronsgieten in het algemeen
- Kunstwerken gemaakt door Jan te Kulve
- Grafwerken gemaakt door Jan te Kulve
- Urnen gemaakt door Jan te Kulve

In de foto gallerij zijn foto's opgenomen van kunstwerken gemaakt door Jan te Kulve. Ook staan er foto's van het bronsgieten en andere activiteiten.

De website is op dit moment nog niet helmaal compleet. Er wordt hard gewerkt om de ontbrekende stukken zo snel mogelijk in te vullen. Er zal steeds meer op de website komen te staan, dus kom gerust nog eens terug!

Veel plezier met het bekijken van de website!
Geplaatst op 02-10-2007
Kunst van Berkellanders op kalender
EIBERGEN - Werk van twaalf kunstenaars uit Berkelland prijkt op een kalender die het Eibergse bedrijf Drukkerij Heinen in samenwerking met de Berkellandse Kunstkring BArt voor 2008 heeft uitgebracht.
"Het bijzondere is dat nu eens niet één kunstenaar of kunststroming aandacht krijgt", zeggen Hanneke Somsen van Drukkerij Heinen en vormgever Hieke Meutstege...
Lees meer..  Geplaatst op 18-09-2007
Het vervelendste doe ik eerst
EIBERGEN - 'Bevlogen' is de titel van het bronzen beeldje van Jan te Kulve dat Jeanine Klein Gebbinck woensdag kreeg aangeboden, op de dag dat ze een kwart eeuw in dienst was bij Wormgoor.
Het logo van het makelaars- en assurantiekantoor krijgt er vleugels in, die ook de jubilaris worden toegedicht. "Je moet je werk leuk vinden. Je had, toen ik als administratief medewerker bij Wormgoor in Neede kwam, niet moeten zeggen dat ik er 25 jaar later nog zou werken. Ik begon tegelijk met mijn huidige man René aan de makelaarsopleiding, en sindsdien is het steeds zo geweest dat ik verder kon als ik klaar was voor een nieuwe uitdaging. Dat kon doordat alles maar bleef groeien; de dingen doen die je op je pad tegenkomt. Ik ga overal voor, en dan is de kick dat je het haalt des te groter.".

Klik hier voor foto's

Lees meer..  Geplaatst op 22-06-2007
Meer nieuws kan gevonden worden in het archief!
DSC01324.jpgP4130909.JPGP1080016.JPGP2160016.JPGP8220054.JPGPA090055 (Medium).JPG
Klik hier om meer items te bekijken in het archief.
Nieuwsarchief.. 


Copyright © 2011 Jan te Kulve